Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na jesienne wieczory.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7423
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 610
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 95
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4840
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7423
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 610
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 95
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 95
Składniki
5 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki oregano, mieszamy z musztardą, miodem i szczyptą słodkiej papryki. Do tak przygotowanej marynaty wkladamy kurczaka. Nacieramy marynatą kurczaka i wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę.
Ziemniaki nie obieramy a jedynie dokładnie szorujemy i gotujemy ok 10 min w osolonej wodzie. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałeczki.
W naczyniu żaroodpornym układamy kurczaka a pomiędzy niego ziemniaczki. Ziemniaczki polewamy oliwą z oliwek, posypujemy ziołami, papryką, pieprzem i całość solą.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni ok. 40 min.
Smacznego :)