Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z czerwoną kapustą

Łazanki z czerwoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2025 Ocena: 45624

Dodano:

Odsłon: 2339

Kolejny przepis z cyklu ,nie marnujemy jedzenia...Ostało nam się czerwonej kapusty ,więc trzeba było wykorzystać. Łazanki są zawsze pyszne.

Składniki

  • 500 g czerwonej kapusty
  • 200 g makaronu łazanki
  • 200 g surowego wędzonego boczku
  • duża cebula
  • łyżka masła
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz
  • liść laurowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy ,przekładamy do garnka ,dodajemy liść laurowy oraz 100 ml wody i dusimy do miękkości (w razie potrzeby uzupełniamy płyn).
    Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu.
    Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty (osączonej z płynu).
    Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła ,razem z makaronem dodajemy do kapusty. Całość lekko podsmażamy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 listopada 2014 Twoje łazanki z boczniakami są genialne,ale te mnie w ogóle nie przekonują,nawet wyglądają nieapetycznie.Z czerwonej kapusty najlepsza jest surówka,albo podkład do pieczonej kaczki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń