Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny likier w świątecznym klimacie. Może posłużyć również jako prezent dla babci, mamy, czy siostry.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 144
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 752
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 144
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 752
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Śmietankę z cukrem pudrem podgrzewamy w rondlu, ale nie zagotowujemy. Do ciepłej dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie zawartość rondla dokładnie mieszamy i studzimy. Po wystudzeniu dodajemy przyprawę korzenną i wódkę, mieszamy i odstawiamy w zamkniętym słoiku na dobę do lodówki. Następnego dnia likier przelewamy przez gęste sitko i wlewamy do butelek. Przechowujemy w lodówce.