Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron z groszkowo-miętowym pesto

makaron z groszkowo-miętowym pesto

Autor: izaa_a

Przepisów i artykułów: 434 Ocena: 13501

Dodano: 06.05.2018

Odsłon: 5227

makaron z groszkowo-miętowym pesto i z kurczakiem pieczonym; szybkie, lekkie i smaczne danie. Ja dodałam pieczonego kurczaka który pozostał mi z obiadu z poprzedniego dnia, można dodać szynkę, lub całkowicie pominąć mięsny dodatek.

Składniki

  • 200g dowolnego makaronu
  • 200g zielonego groszku
  • 1/2 pęczka mięty (tylko oberwane listki)
  • 50g śmietanki 30%
  • kawałek pieczonego kurczaka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

  2. W drugim garnku gotujemy wodę na groszek; do lekko posolonego wrzątku wrzucamy groszek, i gotujemy ok 3-4 minuty. Odcedzamy zostawiamy trochę groszku w całości, a resztę miksujemy z miętą i śmietanką na gładką masę doprawiając do smaku

  3. Do pesto wrzucamy odcedzony, gorący makaron z powrotem do garnka i mieszamy z groszkowym pesto i rozdrobnionym kurczakiem. Posypujemy groszkiem i od razu podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 08 maja Twoje pomysły są bardzo podobne do znanej mi osoby. Nic nie może się zmarnować. A innowacyjność jest fajna. Lubisz też inne kuchnie. Super

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń