Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
makaron z groszkowo-miętowym pesto i z kurczakiem pieczonym; szybkie, lekkie i smaczne danie. Ja dodałam pieczonego kurczaka który pozostał mi z obiadu z poprzedniego dnia, można dodać szynkę, lub całkowicie pominąć mięsny dodatek.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 290
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1010
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 290
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1010
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
W drugim garnku gotujemy wodę na groszek; do lekko posolonego wrzątku wrzucamy groszek, i gotujemy ok 3-4 minuty. Odcedzamy zostawiamy trochę groszku w całości, a resztę miksujemy z miętą i śmietanką na gładką masę doprawiając do smaku
Do pesto wrzucamy odcedzony, gorący makaron z powrotem do garnka i mieszamy z groszkowym pesto i rozdrobnionym kurczakiem. Posypujemy groszkiem i od razu podajemy.