Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na domowe imprezy gdzie obowiązuje stół z przekąskami, ale nie tylko :). Świetna i prosta odmiana dla zawijanej tortilli.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak będzie szklista dodajemy posiekany czosnek oraz przyprawy. Smażymy przez chwilę, aż poczujemy zapach przypraw. Dodajemy przekrojony na pół pomidorki i opłukaną z zalewy fasolę i kukurydzę. Całość dokładnie mieszamy i smażymy około 10 minut.
Placki tortilli kroimy jak na zdjęciu ,a następnie dwa wycięte kwadraty
składamy i umieszczamy w formie do pieczenia muffinek.
Koszyczki napełniamy farszem i zapiekamy w 180 st C przez 7-10 min. Musicie pilnować, żeby brzegi tortilli nie przypiekły się za bardzo :) Przed podaniem polewamy śmietanką, sokiem z limonki i posypujemy wybraną zieleniną :) Smacznego!