Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto Murzynek. Szybkie w przygotowaniu, wilgotne od powideł śliwkowych i mocno kakaowe. Pycha!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 61
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9315
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 61
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9315
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i olej i wszystko razem miksujemy do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy mleko oraz powidła i ponownie wszystko mieszamy.
W osobnej misce łączymy mąkę, kakao, proszek i sodę. Suche składniki przesypujemy do miski z mokrymi i sprawnie wszystko razem łączymy. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut. Dla pewności sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Gotowy murzynek można udekorować polewą czekoladową, cukrem pudrem lub przełożyć kremem.