Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już pewnie doskonale wiecie moi Synkowie, zresztą podobnie jak ja i mój Mąż uwielbiamy naleśniki. Jest to świetny pomysł na szybki podwieczorek czy śniadanie, a do tego można zaangażować całą rodzinkę i przy okazji fajnie się bawić. Aby naleśniki były zdrowsze wykorzystałam w nim mąkę gryczaną. Naleśniki wyszły bardzo pulchne i pożywne :) Zapraszam!
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 419
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 144
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 419
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 144
Składniki
Jajka roztrzepać z solą. Następnie dolać mleko, wodę, olej rzepakowy i delikatnie wymieszać. Na sam koniec dodać przesianą mąkę gryczaną i bardzo dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni (już bez użycia tłuszczu).
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !
:)