Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i łatwe w przyrządzeniu naleśniki z żółtym serem i szyneczka które obowiązkowo należy zajadać oblane keczupem.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 303
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2997
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 303
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2997
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, mleko, wodę, jajko, olej oraz szczyptę soli. Całość mieszamy trzepaczką. Odstawiamy ciasto na 10 min. Na patelnie dodajemy łyżeczkę oleju rozgrzewamy. Nalewamy z głębokiej łyżki rozprowadzając ruchem kolistym ciasto na patelni. Kiedy zacznie się ścinać przekładamy naleśnika. Kolejne naleśniki smażymy już bez oleju.
Na środek każdego naleśnika nakładamy garść startego sera oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę i dodajemy trochę keczupu. Zwijamy w kwadracik i podgrzewamy na krótko na patelni bądź w mikrofali do rozpuszczenia sera.