Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka śliwkowo-korzenna

Nalewka śliwkowo-korzenna

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 888

Dodano:

Odsłon: 32622

Aromatyczna nalewka z goździkami i cynamonem. Najlepsze śliwki węgierki, takie już pomarszczone :) i przejrzałe

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śliwki ułożyć w słoju razem z przyprawami i zalać spirytusem. Odstawić na 3 miesiące. Następnie zlać płyn, owoce zasypać cukrem, a po miesiącu powstały powstały z owoców likier połączyć z pierwszym płynem.

  2. Rozlać do butelek i pozostawić do leżakowania na co najmniej 6 miesięcy. Nalewka ma moc około 35%, czerwonobrunatny kolor, zapach i smak śliwkowy z korzenną nutą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Boschka 11 września 2012 i się "robi" kolejna nalewka wg Twojego przepisu...w poprzednim roku zrobiłam tylko z jednej porcji...w tym roku cztery słoje już stoją ze śliweczkami... bardzo dobra nalewka - warto tak długo czekać na efekt... ;-) Pozdrawiam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń