Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne, pikantne i chrupiące ogórki w łatwej do zrobienia zalewie. Idealne do potraw z grilla.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Ogórki pokroić w plastry 2 cm.Posypać solą i odstawić na 8 godzin co jakiś czas mieszając. Odcedzić.
Zagotować olej, gorącym polać plastry ogórków. Wymieszać.
Czosnek obrać, rozetrzeć i dać do ogórków, dodać chili, pokruszone liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką, gorczycę i płatki papryki suszonej
Zagotować ocet, dodać cukier mieszając aby się rozpuścił. Gorącą zalewą zalać ogórki.
Odstawić na 12 godzin co jakiś czas mieszając. Włożyć do wyparzonych słoików i zalać zalewą . Zakręcić słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu. NIE GOTOWAĆ !!!