Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne, pikantne i chrupiące ogórki w łatwej do zrobienia zalewie. Idealne do potraw z grilla.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34626
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34626
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Ogórki pokroić w plastry 2 cm.Posypać solą i odstawić na 8 godzin co jakiś czas mieszając. Odcedzić.
Zagotować olej, gorącym polać plastry ogórków. Wymieszać.
Czosnek obrać, rozetrzeć i dać do ogórków, dodać chili, pokruszone liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką, gorczycę i płatki papryki suszonej
Zagotować ocet, dodać cukier mieszając aby się rozpuścił. Gorącą zalewą zalać ogórki.
Odstawić na 12 godzin co jakiś czas mieszając. Włożyć do wyparzonych słoików i zalać zalewą . Zakręcić słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu. NIE GOTOWAĆ !!!