Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w keczupie

Ogórki w keczupie

Autor: mek4

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 81

Dodano: 25.08.2013

Odsłon: 15367

moja wersja

Składniki

  • 2 kg. ogórków - obrać i pokroić w plastry
  • 0,25 kg.cebuli ( 1 duża cebula)- pokroić w piórka
  • 1 łyżka soli
  • ZAPRAWA
  • ocet , 0,5 szklanki
  • keczup pikantny , 1 sztuka [ 750g. ]
  • przecier pomidorowy, 1 słoiczek [ mały ]
  • olej, 0,5 szklanki
  • gorczyca , 1 łyżeczka
  • czosnek, kilka ząbków
  • cukier , 1szklanka
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki , cebule i sól wymieszać i odstawić na ok.2 godz.

    Po tym czasie zlać powstały sok.

  2. Wszystkie składniki zaprawy połączyć ze sobą.

    Następnie dodać do ogórków i odstawić na 30 minut.

    Po tym czasie , wszystko przełożyć do słoików.

    Pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 14 listopada Wyprobowane, wyszly pyszne. Dziekuje za przepis :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 28 sierpnia 2013 Coś nowego, coś innego ! Szkoda tylko, że tak późno ! Jak mi się uda kupić jeszcze gdzieś pewne ogórki to spróbuję zrobić jeszcze w tym roku .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń