Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny omlet, który idealnie sprawdzi się na pożywne śniadanie, obiad lub kolację.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44677
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182138
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 278
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44677
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182138
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 278
Składniki
Zaczynamy od gotowania komosy. Możecie zrobić to wcześniej, by oszczędzić później nieco czasu. Suchą komosę lekko prażymy w garnuszku, zalewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy odrobinę soli, zagotowujemy. Potem zmniejszamy moc palnika i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut. Pozostawiamy na kolejne 10-15 minut w rondelku. Brokuły gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Jajka dokładnie roztrzepujemy z wodą, dodajemy ugotowaną komosę ryżową, następnie sól i pieprz. Na oleju kokosowym podsmażamy drobno posiekany czosnek i wlewamy masę jajeczną. Na wierzchu układamy drobno pokrojone różyczki brokuła i cieniutkie plasterki pomidora. Przykrywamy i zostawiamy na kilka-kilkanaście minut na średnim ogniu do czasu, aż góra się zetnie. Moja propozycja podania to gęsta passata pomidorowa i świeża rukola. :)