Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny omlet składa się z roztrzepanych dokładnie jajek i mleka lub śmietanki, masę następnie wylewa się na patelnię i smaży kilka minut, aż się zetnie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13314
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2621
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3776
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13314
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2621
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3776
Składniki
Świeży młody groszek można dodać do omletu bez gotowania. Mrożony groszek ugotować al dente, odcedzić. Szynkę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Jajka roztrzepać ze śmietaną, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju, wyłozyć szynkę i groszek, zalać masą jajeczną i posypać szczypiorkiem. Patelnie przykryć, omlet smażyć na małym ogniu kilka minut, aż masa jajeczna się zetnie (ok 3-4 minut). Po usmażeniu wyłożyć na talerz. Smacznego!