Do góry

Przekąski Przepis na:

Orientalna fasolka szparagowa

Orientalna fasolka szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46707

Dodano:

Odsłon: 8989

Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków od Rafex.

Składniki

  • 500 g fasolki szparagowej
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szalotki
  • 1 czerwona papryka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka przyprawy pięć smaków
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy.

    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki.
    Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę.
    Chwilę razem smażymy.
    Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń