Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza owsianka chyba lekko ekstrawagancka. Ale tak kremista... Delikatna... Aksamitna... ...że nie potrzeba słów.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1603
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1006
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1603
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1006
Składniki
Burak ścieram na tarce o drobnych oczkach, podgrzewam na patelni. Płatki, otręby, len, morwę i wiórki mieszam. Słodzę, solę i zalewam mlekiem /kokosowym i krowim/. Gotuję. Dolewam mleko według potrzeb /dolewamy do uzyskania ulubionej konsystencji/. Jak owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć, maksymalnie zmniejszam moc palnika, dodaję burak i czekam. Kilka minut. Przelewam zawartość do naczynia. Posypuję wiórkami i suszonym kokosem.