Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza owsianka chyba lekko ekstrawagancka. Ale tak kremista... Delikatna... Aksamitna... ...że nie potrzeba słów.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11637
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8113
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155132
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1123
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11637
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8113
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155132
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1123
Składniki
Burak ścieram na tarce o drobnych oczkach, podgrzewam na patelni. Płatki, otręby, len, morwę i wiórki mieszam. Słodzę, solę i zalewam mlekiem /kokosowym i krowim/. Gotuję. Dolewam mleko według potrzeb /dolewamy do uzyskania ulubionej konsystencji/. Jak owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć, maksymalnie zmniejszam moc palnika, dodaję burak i czekam. Kilka minut. Przelewam zawartość do naczynia. Posypuję wiórkami i suszonym kokosem.