Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieziemsko wyglądająca - i smakująca! - owsianka ze śliwkami, jagodami i kakao
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Składniki
Płatki, otręby, morwę, len i siemię lniane solę i zalewam mlekiem rozrobionym z kakao. Zagotowuję, wyłączam palnik i odstawiam pod przykryciem. Śliwki kroję w dość dużą kostkę i łączę z jagodami. Podgrzewam na patelni masło, dodaję owoce i miód. Grzeję chwilę i dodaję do owsianki. Płatki pochłonęły dużo płyny, więc dolewam jeszcze trochę mleka. Wszystko razem mieszam i zagotowuję ponownie. Zmniejszam palnik do minimum i podgrzewam jeszcze kilka minut. Przekładam śniadanie do miski, ozdabiam morwą i stokrotkami.