Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na wypieki z truskawkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13102
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2483
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3620
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13102
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2483
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3620
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4518
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru, rozprowadzić odrobiną letniego mleka, dodać mąkę, żółtka, jaja, ubite z cukrem, alkohol, szczyptę soli i resztę mleka. Dokładnie wyrobić ciasto, wlać stopione masło i jeszcze chwilę wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wykładać częściami na stolnicę wysypaną mąką. Utworzyć wałek i ucinać nożem jednakowej wielkości kulki. Nakładać dojrzałe truskawki i zlepiać końcami palców , następnie wyłożyć na stolnicy oprószonej mąką łączeniem do dołu.
Gotowe pączki jeszcze raz odłożyć do wyrośnięcia. Smażyć na gorącym tłuszczu, odsączyć na bibule i posypać cukrem pudrem.