Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowania do Halloween czas zacząć! Na pierwszy rzut kruche ciasteczka w kształcie Paluchów Wiedźmy. Proste, a jakie efektowne! Wokół paznokci można dodatkowo nałożyć troszkę dżemu truskawkowego, będą jeszcze bardziej przerażające!
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4017
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 309
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 616
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 643
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4017
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 309
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 616
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 643
Składniki
Ciasto: wszystkie składniki łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto schładzamy 60 minut w lodówce. Następnie z ciasta odrywamy małe kawałeczki (najlepiej zważyć każdy, by miały taką samą wielkość, u mnie po 15g). Z kawałków ciasta robimy wałeczki długości naszych palców, ale cieńsze. Na końcu każdego wałeczka wciskamy połówkę migdała (migdały od spodu można posmarować białkiem, by lepiej się trzymały). Nożem robimy linie w miejscach zgięć palców.
Gotowe palce układamy na wyłożonej papierem blaszce, pieczemy około 10-12 minut w 200 stopniach (na złoty kolor).