Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11469
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4983
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1211
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11469
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4983
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1211
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1480
Składniki
Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut.