Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 7290

Dodano:

Odsłon: 11162

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń