Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nazbiera mi się większa ilość mięsa z rosołu robię paszteciki lub krokiety z mięsem... Doskonale smakują podane z barszczem czerwonym
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8442
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6833
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4667
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327244
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8442
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6833
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4667
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327244
Składniki
Łopatkę umyć, zmielić przez maszynkę i podsmażyć w niewielkiej ilości oleju. Mięso z rosołu zmielić wraz z cebulą (jeśli ktoś woli to można cebulkę podsmażyć z łopatką) Dodać podsmażone mięso mielone, przyprawy do smaku i całość dokładnie połączyć.
Mąkę przesiać, dodać sól, cukier, jajka, drożdże, margarynę oraz śmietanę. Całość wyrobić na gładkie ciasto. Najlepsze jest w tym cieście iż nie trzeba go odstawiać do wyrośnięcia, rośnie w piekarniku i jest bardzo delikatne. Podzielić ciasto na kilka porcji. Każdy rozwałkować na prostokąt, wzdłuż nałożyć farsz i zwinąć w dość ciasny rulon. Ostrym nożem pokroić na porcje. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i posypać sezamem lub makiem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku w temp. 160-170" 15-20min.
Doskonale do pasztecików pasuje barszcz czerwony!! Smacznego :)