Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, wielomięsny pasztet z dodatkiem królika, który idealnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Pasztet jest delikatny i aromatyczny, a jego niepowtarzalny smak rozpieszcza nasze kubki smakowe. Domowy najlepszy! ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 613
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1275
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457975
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1531
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2307
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 613
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1275
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457975
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1531
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2307
Składniki
Wszystkie mięsa (oprócz wątróbki) oraz tuszkę królika wsadzamy do wysmarowanej olejem brytfanny, dodajemy pokrojone w kawałki warzywa, podlewamy wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 1 godzinę (pod koniec pieczenia dodajemy pokrojoną wątróbkę oraz porwany na kawałki baton i zapiekamy wszystko około 20 minut).
Zawartość brytfanny studzimy, a następnie mielimy w maszynce na drobnym sitku, wcześniej oddzielając mięso królika od kości. Do zmielonych składników dodajemy jajka, przyprawy, dokładnie mieszamy, przekładamy do formy* wysmarowanej tłuszczem posypanym bułką tartą. Pasztet zapiekamy w 200 stopniach C około 20 minut. * blaszka o wymiarach 25 cm x 35 cm Po upieczeniu pasztet odstawiamy do odpowiedniego stężenia. Życzę smacznego! :)