Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, wielomięsny pasztet z dodatkiem królika, który idealnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Pasztet jest delikatny i aromatyczny, a jego niepowtarzalny smak rozpieszcza nasze kubki smakowe. Domowy najlepszy! ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1591
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15427
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6293
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1591
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15427
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6293
Składniki
Wszystkie mięsa (oprócz wątróbki) oraz tuszkę królika wsadzamy do wysmarowanej olejem brytfanny, dodajemy pokrojone w kawałki warzywa, podlewamy wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 1 godzinę (pod koniec pieczenia dodajemy pokrojoną wątróbkę oraz porwany na kawałki baton i zapiekamy wszystko około 20 minut).
Zawartość brytfanny studzimy, a następnie mielimy w maszynce na drobnym sitku, wcześniej oddzielając mięso królika od kości. Do zmielonych składników dodajemy jajka, przyprawy, dokładnie mieszamy, przekładamy do formy* wysmarowanej tłuszczem posypanym bułką tartą. Pasztet zapiekamy w 200 stopniach C około 20 minut. * blaszka o wymiarach 25 cm x 35 cm Po upieczeniu pasztet odstawiamy do odpowiedniego stężenia. Życzę smacznego! :)