Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sera pleśniowego ze słodką gruszką i w towarzystwie "dużych" pieczarek portobello sprawdziło się wybornie. PS. lepiej użyć gruszki jak najmniej soczyste.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 8969
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 3663
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 721
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 8969
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 3663
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 721
Składniki
Ser pleśniowy starłem na tarce. Wstawiłem do lodówki. Gruszki obrałem, starłem na tarce o grubych oczkach. Odcisnąłem nadmiar soku. Wymieszałem z serem i listkami cząbru, doprawiłem pieprzem. Pieczarki opłukałem, osuszyłem, wyciąłem nóżki. Oprószyłem solą. Rozgrzałem piekarnik w temperaturze 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłem pieczarki kapeluszami do góry. Wstawiłem do piekarnika, podpiekłem ok. 10 minut, po tym czasie odwróciłem je i ponownie przypiekałem ok. 10 minut. Po tym czasie wyjąłem je, napełniłem farszem „z górką”. Ponownie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem ok. 20 minut.