Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sera pleśniowego ze słodką gruszką i w towarzystwie "dużych" pieczarek portobello sprawdziło się wybornie. PS. lepiej użyć gruszki jak najmniej soczyste.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 135
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 328
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1366
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2490
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25789
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 135
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 328
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1366
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2490
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25789
Składniki
Ser pleśniowy starłem na tarce. Wstawiłem do lodówki. Gruszki obrałem, starłem na tarce o grubych oczkach. Odcisnąłem nadmiar soku. Wymieszałem z serem i listkami cząbru, doprawiłem pieprzem. Pieczarki opłukałem, osuszyłem, wyciąłem nóżki. Oprószyłem solą. Rozgrzałem piekarnik w temperaturze 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłem pieczarki kapeluszami do góry. Wstawiłem do piekarnika, podpiekłem ok. 10 minut, po tym czasie odwróciłem je i ponownie przypiekałem ok. 10 minut. Po tym czasie wyjąłem je, napełniłem farszem „z górką”. Ponownie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem ok. 20 minut.