Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z jajkiem i kiełbaska białą w roli głównej. prosta, szybka do zrobienia, i jaka dobra. Polecam na Wielkanoc bo każdy sobie z nią poradzi. Można użyć mięsa mielonego gotowego. Pamiętajcie tylko żeby nie gotować jajek za długo, i nie trzymać ich w zimnej wodzie bo potem będą miały czarną obwódkę.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88617
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11842
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1912
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88617
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11842
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1912
Składniki
Mięso od łopatki i pierś z kurczaka mielę razem z cebulą i czosnkiem. Przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką. Bułkę namaczam w mleku i mocno odciskam, dodaję do mięsa. Całość dokładnie wyrabiam. Jajka gotuję na twardo i obieram. Foremkę aluminiową smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą. układam 1/3 mięsa, dodaję kiełbaski w dwóch rzędach, dodaję kolejne 1/3 mięsa, układam jajka i przykrywam je ostatnią porcją mięsa. Pieczeń wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170 stopni góra dół 45 minut. Można jeść na ciepło i na zimno.