Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kurczak nie świnka dziś będzie wołowinka.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2787
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 156
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18691
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2787
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 156
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18691
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Składniki
Umytą i wysuszoną polędwicę posypać świeżo zmielonym pieprzem, rozmarynem i bazylią. Włożyć do naczynia i poukładać na niej pokrojony w plasterki czosnek. Skropić wszystko olejem ale nie zalewać, mięso powinno wchłonąć cały olej do następnego dnia. Pozostawić w lodówce kilka godzin (dla niecierpliwych) lub poczekać do następnego dnia.
Następnego dnia rumienimy naszą wołowinkę z każdej strony na rozgrzanej patelni aby wyglądała na opaloną. Ja nie dolewałem oleju ale jak ktoś musi to może.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stC. Mięso wkładamy do rękawa lub naczynia żaroodpornego na którym wcześniej ułożyłem boczek, marchewkę, cebulę i pieczarki.
Pieczenie trwa zaledwie 40 min. Podawać tak jak lubicie ja zrobiłem ziemniaczane puree z sosikiem. Smacznego i brzuszka pełnego życzę.
W tym daniu nie zapomniałem o soli, nie użyłem jej wcale - specjalnie. Spróbujcie sami.