Do góry
Przepis spons.

Dodatki Przepis na:

Pieczone zimowe warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Pieczone zimowe warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Autor: Smacznie_Beztluszczowo

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 212

Dodano: 10.10.2016

Odsłon: 1603

Pieczone zimowe warzywa z sosem miodowo-musztardowym

Składniki

  • 300 g dyni piżmowej, pokrojonej w kostkę
  • 300 g selera korzeniowego, pokrojonego w kostkę
  • 300 g korzenia pietruszki, pokrojonej na ćwiartki
  • 2 czerwone cebule, pokrojone w ósemki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • Sos miodowo-musztardowy:
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • ¼ łyżeczki curry
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrać pietruszkę, seler i cebulę, pokroić na kawałki. Dynię pokroić w kostkę (odmiany piżmowej nie trzeba obierać).

  2. Wymieszać warzywa z oliwą, tymiankiem i solą.

  3. Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 180 stopni.

  4. Do kosza urządzenia wsypać pokrojone warzywa. Ustawić czas na 20 minut, wsunąć kosz i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.

  5. W międzyczasie przygotować sos miodowo-musztardowy: wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

  6. Gotowe warzywa wysypać warzywa na talerz, podawać na ciepło z sosem miodowo-musztardowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń