Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na nietypowe i dość luksusowe połączenie pierogowe. Farsz jest oryginalny, gdyż łączy w sobie łososia, sienny smak i aromat szafranu oraz zeszkloną na maśle cebulkę. Pierożki są lekkie, pożywne, a danie zmysłowe i eleganckie. Całość świetnie komponuje się ze świeżymi ziołami, kwaśną śmietaną lub sosem krewetkowym.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 631
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 631
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Składniki
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy ją na maśle. Filet z łososia gotujemy na parze, przekładamy do miseczki, odciskamy z nadmiaru wody, rozgniatamy widelcem i dodajemy nitki szafranu oraz zeszkloną cebulkę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i studzimy zawartość.
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, sól, miękkie masło oraz gorącą wodę i wyrabiamy ciasto, które następnie rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy koła za pomocą szklanki. Na każde kółko nakładamy solidną porcję farszu.
Następnie lepimy pierożki i układamy je na lnianej ściereczce. Gotowe wrzucamy partiami na osolony wrzątek i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Gotowe pierożki podajemy polane roztopionym masłem i świeżymi ziołami. Dla wzbogacenia smaku można dodać śmietanę lub sos krewetkowy.
Życzę smacznego! :)