Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są tak wdzięcznym daniem, że na ich nadzienie można tworzyć różne wariacje. Dziś przedstawiam wersje ze szpinakiem :)
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 22
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 25
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2560
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 22
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 25
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2560
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy olej. Wyrabiamy elastyczne ciasto, stopniowo dodając wodę. Cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka za pomocą szklanki.
Szpinak rozmrozić. Masło roztopić na patelni, zeszklić czosnek. Dodać szpinak i smażyć, aż nadmiar wody odparuje. Dodać zmielony ser. Dobrze wszystko wymieszać. Posolić i popieprzyć do smaku. Farsz nakładać łyżeczką na wykrojone kółka z ciasta, zlepiać dokładnie brzegi, uważając, aby farsz nie dostał się między ciasto.
Wrzucamy partiami do garnka z gotującą się wodą, delikatnie przemieszać drewnianą łyżką i po wypłynięciu na wierzch gotować jeszcze 2 minuty. Wyciągać na talerz łyżką cedzakową. Polać roztopionym masłem, posypać posiekanymi orzechami włoskimi i kiełkami rzodkiewki.