Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj cd. inspiracji dyniowych. Dynia hokkaido zerkała na mnie już kilka dni z parapetu ale nie miałam na nią pomysłu. Inspiracje przyniósł ostatni nr KUKBUK.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13631
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5738
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13631
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5738
Składniki
W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej. Dodajemy pastę curry, przyprawę garam masala, imbir,zmiażdżoną trawę cytrynową i sok z limonki. Delikatnie mieszamy, solimy i chwilę podsmażamy. Wrzucamy cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Dodajemy czosnek i dynię oraz posiekaną żółtą papryczkę chilli. Wlewamy mleczko kokosowe. Przykrywamy rondel pokrywą i dusimy aż dynia zmięknie ale się nie rozpadnie. Piękny zapach w całej kuchni gwarantowany. Przed podaniem curry posypujemy pietruszką bądź kolendrą a podajemy albo z ryżem albo ze świeżą bagietką.