Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z młodych ziemniaków

Placki z młodych ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 4126

Dodano:

Odsłon: 14474

Dla mnie są najlepsze, delikatne, chrupiące, szybko się smażą i rozpływają w ustach.

Składniki

  • 500 g. obranych młodych ziemniaków
  • 1 surowe jajko
  • 4 kopiate łyżki mąki
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • olej do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajko, sól i pieprz. Na końcu mąkę.
    Ziemniaki puszczą sok. Nie odlewaj go i nie dodawaj więcej mąki.
    Należy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumienią.


    Nie dodaję dużo składników, aby zachowały swój smak.
    Zachęcam do zrobienie i zobaczysz, że się nie zawiedziesz.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń