Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej lubię takie na słodko, posypane cukrem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4896
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7449
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4896
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7449
Składniki
obrane ziemniaki i cebule należy zetrzeć na tarce (ja wrzucam do blendera) Zalewamy gorącym mlekiem i odciskamy na sitku.
Przekładamy masę do miski, dodajemy mąkę, jajka, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy,
smażymy rumieniąc z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem i zajadamy.....;):)