Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotlety będą doskonałym dodatkiem do gulaszu czy potrawki. Można je również podawać z dowolnym, ulubionym sosem, na przykład pomidorowym lub czosnkowym
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 778
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 115
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 778
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przeciśnij przez praskę do dużej miski (lub utłucz tłuczkiem). Cebulę drobno posiekaj i zrumień na maśle. Do przestudzonych ziemniaków dodaj przeciśnięty przez praskę (lub zmielony w maszynce) biały ser, zrumienioną cebulę, jajko, mąkę, sól i pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj. Formuj niewielkie kotleciki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.