Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon pomidorowy czas zacząć.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6223
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9131
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8742
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6223
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9131
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8742
Składniki
Bakłażana umyłem i pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy , wrzuciłem bakłażana , dodałem pokrojone oliwki i smażyłem pod przykryciem przez 10 minut , po 2 minutach smażenia posoliłem. Z pomidorów odciąłem wierzchy z szypułką. Nasiona i miąższ wydrążyłem łyżeczką . Pomidory posoliłem od wewnątrz , odwróciłem , wyłożyłem do cedzaka przekrojona stroną do dołu i odstawiłem na ok. 30 minut. Listki bazylii pokroiłem na małe kawałki. Czosnek obrałem i drobno posiekałem . Do miski włożyłem usmażony bakłażan z oliwkami , bazylie czosnek i oregano. Wymieszałem , doprawiłem solą i pieprzem. Pomidory ułożyłem na desce i napełniłem farszem . Żaroodporne naczynie wysmarowałem oliwą , ułożyłem pomidory , skropiłem resztą oliwy. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni C. Podałem na ciepło.