Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory faszerowane fetą i tuńczykiem

Pomidory faszerowane fetą i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 386

Dodano:

Odsłon: 2940

Feta, tuńczyk, szczypiorek, cebulka i pyszne, słodziutki i mięsiste pomidorki. prostota w kuchni jest zawsze niezastąpiona. Uwielbiam dania, które można przygotować dosłownie z kilku składników.Takie faszerowane pomidorki to super propozycja na spotkanie, lunch czy po prostu kolację.

Składniki

  • 3 duże mięsiste pomidory
  • puszka tuńczyka w kawałkach, dobrze odsączonego z oleju
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • mała cebulka drobno posiekana
  • pół opakowania fety
  • pieprz czarny
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Od pomidorów odcinamy spód tak aby stał dość pewnie na talerzy i delikatnie wydrążamy środek, który przekładamy do miski. Dodajemy do niej tuńczyka, cebulkę, szczypiorek, skórkę cytrynową, pieprz oraz kruszymy fetę.
    Tak przygotowanym farszem nadziewamy każdy z pomidorków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń