Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na prosty i smaczny deser z truskawkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11889
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16222
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11889
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16222
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5173
Składniki
Skład zdjęcie:
Herbatniki drobno rozkruszam – można je rozdrobnić blenderem lub włożyć do woreczka i rozkruszyć wałkiem do ciasta. Rozkruszone herbatniki wsypuję do miski, dodaję masło i dokładnie mieszam. Następnie dodaję cukier puder, ser i wyrabiam dłonią na jednolitą masę.
Z takiej masy formuję placuszki na dłoni, w środek wkładam truskawkę, zlepiam i robię kulkę. Kulkę obtaczam we wiórkach kokosowych i układam na talerzu. Kulki wkładam na około 60 minut do lodówki.