Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 977

Dodano:

Odsłon: 262

Pstrąg w towarzystwie kaszy jęczmiennej i grzybów suszonych. Polecam zaskoczyć gości i rodzinę taką rybką bo jest dobra i zdrowa. Podstawa to dobrze zamarynowany pstrąg.

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • farsz: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1 cebula
  • 1 garść suszonych podgrzybków
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • pozostałe: cytryna
  • papryczka chili
  • olej
  • pieprz czerwony
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby oczyszczam osuszam. Cebule kroję drobno w kostkę, dodaję majeranek, sól, pieprz i nacieram cała rybę w środku też. Odstawiam na noc do lodówki.

    Grzyby zalewam zimną wodą i odstawiam na noc. Na drugi dzień gotuję grzyby w tej samej wodzie godzinę. Cebule pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję ugotowane odsączone i pokrojone grzyby. Przesmażam chwilę. Kaszę gotuję według instrukcji i dodaję do grzybów. Doprawiam solą, pieprzem.
    Pstrągi wyjmuję z marynaty, oczyszczam z cebuli i nadziewam farszem.Wcześniej ryby nacięłam z jednej strony w kilku miejscach. Ryby skrapiam oliwą, układam w naczyniu do zapiekania i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni na 35 minut. Podaję z natką, papryczką chili i pieprzem czerwonym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń