Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie warzywnym smakują wybornie- pyszny obiadek.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 278
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2917
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 278
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2917
Składniki
Wykonanie: Do mięsa wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem do smaku oraz namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę. Włoszczyznę i cebulę pokroić w drobny makaronik lub zetrzeć. Następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zalać wodą, przyprawić solą i zagotować. Mięso dokładnie wymieszać, uformować pulpety, włożyć do warzyw i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki, możemy również zaciągnąć śmietanką.