Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sosie warzywnym smakują wybornie- pyszny obiadek.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18883
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6890
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18883
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6890
Składniki
Wykonanie: Do mięsa wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem do smaku oraz namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę. Włoszczyznę i cebulę pokroić w drobny makaronik lub zetrzeć. Następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zalać wodą, przyprawić solą i zagotować. Mięso dokładnie wymieszać, uformować pulpety, włożyć do warzyw i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki, możemy również zaciągnąć śmietanką.