Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadanie do pracy :)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21483
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 147
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 285
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21483
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 147
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 285
Składniki
Korzenie buraków odcinamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 2h w temp. 200 stopni. Zwykle piekę buraki wieczorem i na noc zostawiam w folii w piekarniku, żeby doszły :)
Natkę botwinki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy rukulę. Buraki odwijamy z folii i kroimy w grubą kostkę. Do miski dodajemy również pokruszony ser biały. Dolewamy kilka łyżek oliwy z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem.