Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadanie do pracy :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 223
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9472
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1003
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 223
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9472
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1003
Składniki
Korzenie buraków odcinamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 2h w temp. 200 stopni. Zwykle piekę buraki wieczorem i na noc zostawiam w folii w piekarniku, żeby doszły :)
Natkę botwinki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy rukulę. Buraki odwijamy z folii i kroimy w grubą kostkę. Do miski dodajemy również pokruszony ser biały. Dolewamy kilka łyżek oliwy z oliwek, przyprawiamy solą i pieprzem.