Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2527
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1904
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1593
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2527
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1904
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1658
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1593
Składniki
Gotujemy 500 gram ziemniaków. Studzimy i przepuszczamy przez praskę (ziemniaki mogą być z zeszłego dnia).
Pozostałe ziemniaki ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Odsączamy nadmiar wody.
Do dużej miski wkładamy ugotowane i surowe ziemniaki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i sól. Całość mieszamy i formujemy z masy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Kulki wkładamy do wrzącej, lekko osolonej wody. Trzeba je lekko zamieszać, żeby nie przywarły do dna garnka. Gotujemy około 5 minut od wypłynięcia pyz na powierzchnię wody. Pyzy ziemniaczane można podawać z sosem i surówką.