Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17763
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1851
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15545
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7035
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17763
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1851
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15545
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7035
Składniki
Gotujemy 500 gram ziemniaków. Studzimy i przepuszczamy przez praskę (ziemniaki mogą być z zeszłego dnia).
Pozostałe ziemniaki ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Odsączamy nadmiar wody.
Do dużej miski wkładamy ugotowane i surowe ziemniaki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i sól. Całość mieszamy i formujemy z masy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Kulki wkładamy do wrzącej, lekko osolonej wody. Trzeba je lekko zamieszać, żeby nie przywarły do dna garnka. Gotujemy około 5 minut od wypłynięcia pyz na powierzchnię wody. Pyzy ziemniaczane można podawać z sosem i surówką.