Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z burakiem ? Czemu nie, warto je wykorzystać szczególnie gdy zostaną nam po ugotowaniu.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 112
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1882
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 269
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6375
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 112
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1882
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 269
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6375
Składniki
Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru. Mąkę przesiać, wlać płynne drożdże, utarte jajka z cukrem, mleko, kilka kropek oleju. wybić dobrze łyżką, aż ukażą się pęcherzyki. Buraki zetrzeć na tarce ( średnie lub duże oczka ) dodać do ciasta. Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką, kłaść racuchy na rozgrzany tłuszcz, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Dżem wymieszać z słoiczku z wodą z buraczków i sokiem z cytryny. Woda nadaję się jeśli buraki przed gotowaniem były obrane lub bardzo dokładnie wyszorowane. Racuchy posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem.