Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello z kaszy jaglanej

Rafaello z kaszy jaglanej

Autor: maciejmozejko

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 2407

Dodano: 17.03.2016

Odsłon: 2002

Dwa rodzaje pysznych i łatwych do przyrządzenia zdrowych słodyczy! Wszystko bez dodatku cukru!

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę musimy wypłukać w ciepłej i zimnej wodzie. Następnie gotujemy ją w dwóch szklankach mleka roślinnego (proporcja zawsze 2 do 1) aż wchłonie całe mleko. Od czasu do czasu musimy kaszę zamieszać. Dodajemy miód, masło i wiórki kokosowe. Wszystko mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Jeśli chcemy zrobić trochę "kakaowych" to proponuję do połowy masy dodać jedną łyżkę karobu.
    Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować te pyszności krok po kroku. Link znajduje się powyżej.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń