Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z wątróbką, w sosie musztardowym
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1350
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1318
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1350
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1318
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Składniki
Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z dodatkiem pieprzu i wegety. Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków. Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy. Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami. Następnie owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut. Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię, mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie - sos redukuję się do minimum! Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz. Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :) Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa. Roladki można upiec w piekarniku