Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowo-wieprzowo-wołowe z brokułem

Roladki drobiowo-wieprzowo-wołowe z brokułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47139

Dodano:

Odsłon: 4081

Mięsne szaleństwo połączone z brokułem.

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka
  • 1/4 brokułu
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g żółtego sera
  • 250 g mięsa wieprzowego (karkówka)
  • 250 g wołowiny
  • jajko
  • przyprawa do kurczaka
  • bułka tarta
  • maggi
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka (od strony farszu) ,zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki.
    Brokuł dzielimy na różyczki ,gotujemy kilkanaście minut (tak by był miękki). Razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ubijamy widelcem na papkę.
    Mięso wieprzowe i wołowe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnkiem i dokładnie wyrabiamy z jajkiem ,bułką tartą oraz przyprawą maggi.
    Ser ścieramy na dużych oczkach.
    Na filety wykładamy masę z brokułu ,ser i zawijamy roladki.
    Mięso dzielimy na 4 części ,cienko rozwałkowujemy (na folii spożywczej) i owijamy mięso drobiowe z brokułem. Całość zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Irys-1260 01 lutego 2015 Mam pytanie. Jeśli cienko rozwałkowujesz mięsko mielone którym owijasz roladkę to nie masz problemu z oderwaniem go od powierzchni na której je rozwałkowujesz? Ja np jeśli robię roladki z piersi to rozbijam mięso na folii spożywczej. Nie mam póżniej problemów z oderwaniem piersi od deski :) Odpowiedzi: 7 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Irys-1260 01 lutego 2015 Bardzo ciekawy przepis, wart wykorzystania.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń