Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne szaleństwo połączone z brokułem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1294
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1294
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka (od strony farszu) ,zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki. Brokuł dzielimy na różyczki ,gotujemy kilkanaście minut (tak by był miękki). Razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ubijamy widelcem na papkę. Mięso wieprzowe i wołowe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnkiem i dokładnie wyrabiamy z jajkiem ,bułką tartą oraz przyprawą maggi. Ser ścieramy na dużych oczkach. Na filety wykładamy masę z brokułu ,ser i zawijamy roladki. Mięso dzielimy na 4 części ,cienko rozwałkowujemy (na folii spożywczej) i owijamy mięso drobiowe z brokułem. Całość zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.