Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne szaleństwo połączone z brokułem.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1361
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 135
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 57
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1361
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 135
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 57
Składniki
Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka (od strony farszu) ,zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki. Brokuł dzielimy na różyczki ,gotujemy kilkanaście minut (tak by był miękki). Razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ubijamy widelcem na papkę. Mięso wieprzowe i wołowe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnkiem i dokładnie wyrabiamy z jajkiem ,bułką tartą oraz przyprawą maggi. Ser ścieramy na dużych oczkach. Na filety wykładamy masę z brokułu ,ser i zawijamy roladki. Mięso dzielimy na 4 części ,cienko rozwałkowujemy (na folii spożywczej) i owijamy mięso drobiowe z brokułem. Całość zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.