Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serkiem feta.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70341
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 503
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15478
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3323
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70341
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 503
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15478
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3323
Składniki
Na głębokiej patelni rozpuścić masło. Dodać 3 ząbki czosnku drobno posiekanego. Podsmażać przez chwilę, po czym dodać szpinak. Całość gotować do uzyskania jednolitej konsystencji. Zmniejszyć ognień na najmniejszy i dodać rozdrobniony widelcem serek feta. Całość wymieszać, doprawić solą i sporą ilością pieprzu, odstawić.
Piersi z kurczaka pokroić na plastry, rozbić delikatnie, posypać wegetą. Na plastry układać szpinak i delikatnie zawijać mięso. Obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku z odrobiną pieprzu, na koniec w bułce tartej. Kiedy olej będzie dobrze rozgrzany ułożyć roladki. Smażyć na wolnym ogniu na złocisty kolor. Podawać z czym się podoba, w mojej wersji to były ziemniaki puree i buraczki.