Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serkiem feta.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 465
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3382
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 112
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 109
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 465
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 3382
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 112
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 109
Składniki
Na głębokiej patelni rozpuścić masło. Dodać 3 ząbki czosnku drobno posiekanego. Podsmażać przez chwilę, po czym dodać szpinak. Całość gotować do uzyskania jednolitej konsystencji. Zmniejszyć ognień na najmniejszy i dodać rozdrobniony widelcem serek feta. Całość wymieszać, doprawić solą i sporą ilością pieprzu, odstawić.
Piersi z kurczaka pokroić na plastry, rozbić delikatnie, posypać wegetą. Na plastry układać szpinak i delikatnie zawijać mięso. Obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku z odrobiną pieprzu, na koniec w bułce tartej. Kiedy olej będzie dobrze rozgrzany ułożyć roladki. Smażyć na wolnym ogniu na złocisty kolor. Podawać z czym się podoba, w mojej wersji to były ziemniaki puree i buraczki.