Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki to idealny dodatek do żurku lub białego barszczu.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3006
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2734
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3356
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3006
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2734
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3356
Składniki
Do 400 g serka naturalnego homogenizowanego dodałam 5 łyżeczek chrzanu, posiekany koperek, 4 pokrojone jajka na twardo oraz sól do smaku. Zmiksowałam blenderem na mus i odstawiłam do lodówki. W międzyczasie w 50 ml wody rozpuściłam 1,5 łyżeczki żelatyny. Kiedy napęczniała podgrzałam i wymieszałam z musem. Ponownie odstawiłam do lodówki na 10 minut. Po tym czasie nakładałam warstwę musu na naleśniki i zawijałam w ruloniki. Odstawiłam do lodówki. Kiedy mus stężał pokroiłam naleśniki w 2-centymetrowe roladki i nakłuwałam na szpatułki.