Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą sałatkę śledziową z dodatkiem długo dojrzewającego sera Rubin o wyraźnej nucie owocowej i maślanym aromacie. Całość dopełnia drobny groszek, szpinakowy makaron oraz dip czosnkowo - bazyliowy, a świeżości dostarcza zielony ogórek. Sałatka świetnie komponuje się z wytrawnym białym winem. Smacznie polecam :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Składniki
Na początku przygotowujemy dip bazyliowo - czosnkowy. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, 1,5 łyżeczki bazylii, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem brzozowym. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i hartujemy pod zimną wodą. Płaty śledziowe odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę. W małą kosteczkę kroimy również ogórka oraz ser Rubin. Groszek odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki wsypujemy do salaterki, dokładnie mieszamy i podajemy z dipem czosnkowo - bazyliowym. Ten ostatni może posłużyć jako dodatek lub jako składnik łączący wszystkie produkty (wtedy należy całość wymieszać).
Życzę smacznego! :)