Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybne chilli z rybnymi medalionami po diabelsku

Przepis dnia 2010-04-25
Rybne chilli z rybnymi medalionami po diabelsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 481

Dodano:

Odsłon: 8591

Piekielnie ostra rybka :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety kroimy w 2 cm kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i sosem sojowym. Odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy rybę. Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki, delikatnie podsmażamy. Miksujemy pomidory w puszce i wlewamy do ryby. Dusimy całość na małym ogniu. Kiedy się zagotuje dodajemy czerwoną fasolę. Przyprawiamy pieprzem, solą, majerankiem, sosem tabasco i płatkami chilli. (Dodałam jeszcze trochę kalafiora, ale tylko dlatego, że mi został.) Dusimy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia.

  2. Białą fasolę i tuńczyka miksujemy razem na gładką pastę. Dodajemy pokrojoną w kostkę pieczoną paprykę, pieprz, tymianek, tabasco, płatki chilli, jajko i bułkę tartą. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy medaliony i smażymy na złoty kolor.

  3. Podajemy razem, posypujemy szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń