Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna smaczna wersja sałatki makaronowej, bardzo mi posmakowała i zostaje w menu na stałe:) źródło:domowe-potrawy.pl
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 306
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1432
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 431
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1137
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 306
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1432
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 431
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1137
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.
Jajka ugotować na twardo i posiekać nożem.
Por drobno pokroić, posypać obficie solą i pozostawić na 10 minut, następnie ugnieść dłońmi.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Makaron wymieszać z jajkami, porem, odsączoną z zalewy kukurydzą, ogórkiem i serem. Dodać majonez, musztardę, przyprawić sól i pieprz, ewentualnie zmiażdżonym czosnkiem i lubczykiem. Można dodać świeżą paprykę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.