Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalność kuchni północnej ,łatwa w przygotowaniu.
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 496
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 431
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 12
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1021
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 143
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 496
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 431
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 12
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1021
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 143
Składniki
Buraki po umyciu włożyłem do piekarnika ( zawinięte w folię aluminiową ) rozgrzanego do 200 stopni na ok. 60 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków , im większe tym dłużej trzeba zapiekać. Ziemniaki ugotowałem do miękkości. Obrałem cebulę , drobno posiekałem , zagotowałem ją w bulionie i odstawiłem do wystygnięcia. Buraki , ziemniaki obrałem po ostygnięciu i pokroiłem w kostkę. Następnie włożyłem je do miski i zalałem rosołem z cebulą. Jabłka pokroiłem w kostkę. Filety śledziowe , pieczeń oraz ogórki konserwowe również pokroiłem w kostkę. Wszystkie składniki wymieszałem z ziemniakami , burakami i jabłkami. Śmietanę wymieszałem z musztardą , octem , sola i pieprzem , przyprawiłem szczyptą cukru. Sałatkę polałem sosem , wymieszałem i odstawiłem na trzy godziny ( najlepiej na całą noc ).