Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatka jest szybka i pyszna, polecam do spróbowania...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 572
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 572
Składniki
Śledzie dobrze wymoczyć i wypłukać. Następnie pokroić je w grubszą kostkę. Ogórki i cebule pokroić w drobną kostkę, a por w krążki, wszystko razem wymieszać.
Teraz przygotować sos, mieszając cukier, papryki, pieprz oraz na przemian dodając ketchup, musztardę i olej. Pamiętać o mieszaniu, żeby sos się nie rozwarstwił. Na końcu dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Do śledzi wlać sos, wymieszać i odstawić do lodówki najlepiej na dzień lub dwa.