Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu i przepyszna. Doskonały dodatek do obiadu lub z kromką pieczywa na śniadanie.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 336
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 232
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3387
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 336
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 232
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3387
Składniki
Rozpoczynamy od namoczenia płatów śledziowych w wodzie lub mleku przez 2-3 godziny. Jeżeli filety są bardzo słone, warto przynajmniej raz wymienić płyn w którym się moczą.
Ananasa kroję na drobne cząstki. Podobnie wymoczone śledzie, a natkę pietruszki dokładnie siekam.
Do miski wrzucam kukurydzę, ananasa i śledzia. Mieszam i dodaję 3 łyżki majonezu. Ponownie mieszam. Pozostaje teraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gdy sałatkę przełożymy do salaterki w której będziemy ją podawać, posypujemy ją jeszcze natką pietruszki i chowamy na minimum godzinę do lodówki.