Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu i przepyszna. Doskonały dodatek do obiadu lub z kromką pieczywa na śniadanie.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 162
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 406
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 162
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 406
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Składniki
Rozpoczynamy od namoczenia płatów śledziowych w wodzie lub mleku przez 2-3 godziny. Jeżeli filety są bardzo słone, warto przynajmniej raz wymienić płyn w którym się moczą.
Ananasa kroję na drobne cząstki. Podobnie wymoczone śledzie, a natkę pietruszki dokładnie siekam.
Do miski wrzucam kukurydzę, ananasa i śledzia. Mieszam i dodaję 3 łyżki majonezu. Ponownie mieszam. Pozostaje teraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gdy sałatkę przełożymy do salaterki w której będziemy ją podawać, posypujemy ją jeszcze natką pietruszki i chowamy na minimum godzinę do lodówki.